چابهار یکی از مهمترین شهرهای بندری ایران است که از نظر اقتصادی و گردشگری بسیار مورد توجه عموم مردم قرار دارد. این شهر در جنوب شرقی سیستان و بلوچستان واقع شده و تنها بندر اقیانوسی ایران است که در کرانه ی دریای مکران و اقیانوس هند قرار دارد. به دلیل جاذبه های بی نظیری که در این شهر بندری وجود دارد به آن لقب «بهشت» جنوب ایران داده شده و قطعا از سفر به آن رضایت کامل را خواهید داشت. از لحاظ آب و هوایی این شهر دارای شرایط بهاری و معتدلی است و به همین دلیل به آن لقب «چابهار» یا «چهاربهار» داده شده است.
کوههای مینیاتوری یا کوههای مریخی یکی از عجیبترین جاذبههای گردشگری ایران است.
جاذبه توریستی تالاب لیپار
تالابی صورتیرنگ است که کوهها آن را احاطه کردهاند. تا با چشمهای خودتان این منظره را نبینید میزان زیباییاش را باور نمیکنید. تالاب لیپار یکی دیگر از عجایب چابهار و جاذبههای گردشگری این شهر است. لیپار رنگ صورتی و دلربای خود را مدیون پلانکتونهای گیاهی و باکتریهایی است که در آب شور آن زندگی میکنند. افزایش تعداد این موجودات و مقدار مواد معدنی و آلی در ماههای خاصی مانند آذر باعث میشود که میزان تولیدات بیولوژیکی افزایش یابد و رنگ صورتی آب واضحتر شود.
جاذبه توریستی و تفریحی خلیج گواتر
خلیج گواتر، نقطه مرزی در کناره دریای عمان، یکی از بندرهای مهم و توریستی ایران است. ساحل بکر این منطقه با کوهها و ماسههایی خوشرنگ مکانی عالی برای گشتوگذار، استراحت و عکاسی است. لنج و قایقهای ماهیگیری رنگارنگ در دل آبی دریا منظره چشمنوازی را به وجود آورده و بندر گواتر را به تابلویی هنری تبدیل کردهاند.
چشمههای گل افشان
جاذبههای گردشگری کمنظیر چیزی است که در گوشهوکنار چابهار پیدا میشود. مانند چشمههایی که از دل آن گِل فوران میکند. چشمههای گلافشان چابهاریکی از پدیدههای نادر زمینشناسی است که طی آن گلولای انباشته شده در زیر زمین با فشار از خاک خارج میشوند. این چشمهها با تناوب زمانی پانزده دقیقهای و با ایجاد شکاف و لرزش در سطح خاک فوران میکنند. اگر به چابهار سفر کردید بازدید این چشمههای عجیبوغریب را از دست ندهید.
غارهای بان مسیتی
از دیگر جاذبه های گردشگری در چابهار که طرفداران بسیاری هم غارهای بان مسیتی است که در ۵ کیلومتری شمال باختری روستای تیس در دامنه کوه شهبازبند قرار گرفته است. این غارها ترکیبی از دو غار طبیعی و مصنوعی در کنار هم هستند که غار طبیعی دارای ظاهری نیم دایره ای است که با تراشکاری هایی درون غار گسترش یافته و وسعت بیشتری برای بازدید پیدا کرده است. یک آرامگاه کوچک از گچ به صورت دو سطح افقی که بر روی یکدیگر قرار دارند و فاقد آثاری مانند سنگ نبشته، خط و لوحه در عمق یک متر از سطح غار دیده میشود که در گرد آن یک فضای کوچک وجود دارد.
۶- درخت مکرزن
درخت مکرزن که به انجیر معابد، لور و انجیر هندی نیز معروف است، نام درختی معروف در شهرهای چابهار و نیک شهر است. این درخت از جاذبههای گردشگری این دو شهر بهشمار میآید. در واقع این گیاه نوعی گیاه هندی است است که دارای برگ های پهن است و شاخههای آن به پایین سرازیر میشود و در لای شنها ریشه می گستراند.
آدرس:ایران – سیستان و بلوچستان – چابهار در امتداد سواحل خلیج فارس و دریای عمان
ساحل صخرهای چابهار ؛ تکهای از بهشت
دیدنی های چابهار
ساحل صخرهای چابهار به نام ساحل دریا بزرگ چابهار نیز شناخته میشود. این ساحل را میتوان تکهای از بهشت دانست و در برابر این حجم از شگفتی انگشت به دهان ماند. ساحلی صخرهای که بر روی آن خزههای کوچک و سبزرنگی نقش بسته و در حاشیه دریای عمان قرار گرفته است. نزدیکی ساحل دریا بزرگ با دریای عمان، باعث شده تا آب با دیواره صخرهها برخورد کند و موج فشانهای بینظیری به وجود آورد. تصویری که اگر فقط یکبار آن را ببینید، هرگز از ذهنتان پاک نمیشود. صدای برخورد آب با صخرهها، آبی نقرهگون دریا و آرامش بی مثال آن، حرکت خرچنگها و لاکپشتهای کوچک و… همه باعث شدهاند که این ساحل زیبا، جزو برجستهترین مکان های دیدنی چابهار باشد.
عکس جاهای دیدنی چابهار
بدون اغراق میتوان گفت یکی از زیباترین مقاصد گردشگری و دیدنی های چابهار ، ساحل صخرهای چابهار است. این شهر مکانی متفاوت، زیبا و بینظیر است که ساحل صخرهای آن، این تفاوت و زیبایی را خاصتر میکند.
اطلاعات بازدید از ساحل صخرهای چابهار:
قیمت بلیت: رایگان
آدرس ساحل صخرهای چابهار : سیستان و بلوچستان، جاده چابهار، رمین، امتداد خیابان کارگر، مجموعه تفریحی ساحل صخرهای یا دریا بزرگ
مسیر دسترسی ٰبه ساحل صخرهای چابهار : بعد از رسیدن به چابهار و در مسیر چابهار-رمین ، توانید مجموعه تفریحی جذاب و دیدنی دریا بزرگ را ببینید.
روستای درک ؛ هنرنمایی شگفتانگیز خالق
روستای درک | مکان های دیدنی چابهار
اگر اهل روستاگردی و کشف مکانهای جذاب و شگفتانگیز هستید، حتما به روستای درک در چابهار سفر کنید. این روستا یکی از مشهورترین جاهای دیدنی چابهار است که زیبایی فوقالعادهاش، چشمتان را خیره میکند. روستای دیدنی درک در زرآباد چابهار قرار گرفته که تصویری رویایی و باورنکردی را پیش رویتان به نمایش میگذارد. در این روستا ساحل صخرهای، ساحل ماسهای، ساحل شنی و ساحل مرجانی در فاصلههای کوتاهی از هم قرار دارند که تماشای آنها بینظیر است. در روستای دیدنی و بکر درک، میتوانید مجموعهای از درختان گرمسیری، نخل، ذرت و بوتههای هندوانه، درختان موز و… را ببینید. یکی از شگفتیهای روستای درک، وجود چاههایی با آب شیرین و زلال، آن هم در مجاورت دریاست!
طبیعت درک بیاندازه زیباست و وجود تپههای ماسهای، ساحل مرجانی، کوه، جنگل و دریا در کنار هم، منظره غروب طلایی خورشید و دیگر شگفتیهای این روستا، آن را زیباتر کرده است. میتوان گفت روستای درک، از جمله مکانهایی است که باید پیش از مرگ آن را دید!
اطلاعات بازدید از روستای درک :
آدرس روستای درک : استان سیستان و بلوچستان، شهر کنارک، بخش زرآباد، دهستان زرآباد شرقی
مسیر دسترسی به روستای درک : برای رسیدن به این روستا باید از چابهار و کنارک حرکت کنید و راه روستای زرآباد را در پیش بگیرید. برای راحتتر رسیدن از محلیهای آنجا سوال کنید تا مسیر درست را به شما نشان دهند.
مسجد جامع تیس
از جاهای دیدنی چابهار مسجد تیس است، مسجدی که مثل مساجد پاکستان و هندوستان تنها یک مناره دارد. صحن این مسجد هر زائری را ولو برای اولین بار، به یاد تابلوهای پر از رنگ زیبا میاندازد. مناره و گنبدهایی که با رنگهای سبز و قرمز ساخته شدهاند و درهایی که با شیشهکاریهای منظم و نامنظم رنگارنگ جلوهایی چشمنواز به مسجد دادهاند.
اسکله ماهیگیری
در چابهار سه اسکله تپس، رمین و بریس از بقیه دیدنیتر هستند. در اسکله های چابهار میتوان ماهیگیرانی که برای صید به دریا میروند یا از صید برمیگردند را تماشا کرد و گاهی به همراه شان عازم دریا شد. بازار ماهی فروشان هم در این اسکلهها بسیار پررونق است.