معرفی جاذبه های توریستی و گردشگری

گردشگری و سفر ، سفر زیارتی ،‌ ماه عسل ، تاریخی ، طبیعت گردی ،‌ غذاها.

معرفی جاذبه های توریستی و گردشگری

گردشگری و سفر ، سفر زیارتی ،‌ ماه عسل ، تاریخی ، طبیعت گردی ،‌ غذاها.

جاذبه های گردشگری بوشهر

عمارت ملک با قدمت 100 سال

بوشهر از شهرهای بندری ایران و مرکز استان بوشهر است که در حاشیه‌ی شمالی خلیج فارس واقع شده است. بندر بوشهر یک شبه جزیره است که از سه جهت به آب‌های خلیج فارس و از یک جهت به خشکی متصل شده است.

  موزه رئیسعلی دلواری

موزهٔ رئیسعلی دلواری در شهر دلوار از توابع شهرستان تنگستان واقع شده‌است. ساختمان این موزه خانه و محل زندگی رئیسعلی دلواری بوده‌است. که در ۴۵ کیلومتری شهر بوشهر قرار دارد.

 بوشهر,مکانهای تفریحی بوشهر,جاهای دیدنی بوشهر,جاذبه های گردشگری بوشهر

 قلعهٔ نصوری
قلعه نصوری واقع در شهر بندر طاهری از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگان یکی از اثرهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است.

«قلعهٔ نصوری» در ۲۵۰ کیلومتری خاور استان بوشهر قرار گرفته‌است. قلعه نصوری به «قلعه شیخ» نیز مشهور بوده‌است و متعلق به اوایل دوره قاجاریه است. ساخت قلعه به امر شیخ جبار نصوری درحدود ۱۸۰ سال پیش انجام یافته و معمار آن علی اضعر شیرازی بوده‌است. مصالح به کاررفته، سنگ‌های بزرگ و ملاط آن گل و گچ است. دَر ورودی قلعه از سمت جنوب و رو به خلیج فارس است که دارای دَر بزرگ چوبی با گل میخ و کنده کاری است. بعد از ورودی اصلی یک هشتی بزرگ وجود دارد که دارای هشت طاقچه ساده‌است. زمانی که انسان از هشتی وارد حیاط بیرونی می‌شود؛ در جبهه شمالی آن یک ردیف پلکان به طبقه دوم منتهی می‌شود و یک درب چوبی ساده، آن را به اندرونی وصل می‌کند. در جبهه باختری نیز یک پلکان به طبقه دوم می‌رود. در این طبقه یک ایوان با ستون‌های سنگی و گچبری‌های جالب وجود دارد. این ایوان از طرف پنچ در چوبی به اتاقی راه می‌یابد که باختر آن قرار دارد. در این اتاق یک گچ بری با تزئینات گل و بوته وجود دارد که فاقد هرگونه تزیین است و در جبهه باختری از طریق پلکانی به طبقه دوم راه می‌یابد. این بنا دارای بادگیری همانند بادگیرهای ساختمان‌های ساحلی خلیج فارس است. این بنا ویژگی معماری ساختمان‌های قاجاریه را دارد. قلعه دارای ایوان ستون داری در طبقه دوم می‌باشد. تزیینات گچ بری مربوط به این قسمت است. سبک کار و تراش آن‌ها شبیه ستون‌های بازار وکیل شیراز است. گچ بری‌ها شامل شاخ و برگ گل و بوته، فرشتگان و پرندگانی است که بر رونق و زیبایی قلعه افزوده‌است.

 بوشهر,مکانهای تفریحی بوشهر,جاهای دیدنی بوشهر,جاذبه های گردشگری بوشهر

 رافائل
رافائل نام نخستین طرح کشتی‌های «میکل آنژ» و «رافائل» در سال ۱۹۵۸ میلادی کشیده شد است. در سال ۱۳۶۲ برای بازگرداندن رافائل و میکل آنژ به سفرهای دریایی تصمیماتی گرفته شد اما هنوز این تصمیم عملی نشده بود که در روز پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۳۶۲ هواپیماهای عراقی بالاخره در گرماگرم بمباران خارگ و بوشهر آن را هدف موشک قرار داده و به آن آسیب جدی وارد کردند به حدی که رافائل تا نیمه در آب‌های کم عمق ساحلی لنگرگاه بوشهر فرورفت. چیزی نگذشت که یک کشتی باری به نام «ایران سلام» (ایران سیام) ناگهان به صورت اتفاقی با آن برخورد کرد و به بدنه اش آسیب جدی رساند و کاری را که هواپیماهای عراقی آغازش کرده بودند تمام کرد؛ رافائل کاملاً در اعماق خلیج فارس غرق شد.

 بوشهر,مکانهای تفریحی بوشهر,جاهای دیدنی بوشهر,جاذبه های گردشگری بوشهر

 سی‌نیز
سی‌نیز یا شی‌نیز بندری باستانی در بخش امام حسن کنونی واقع در شهرستان دیلم استان بوشهر بوده‌است که در ناحیه شمالی استان بوشهر میانه دو بندر مهروبان و جنابه (گناوه) قرار داشته و صنعت پارچه‌بافی آن شهرتی جهانی داشته، متون ادبی از بزرگان سینیز بخوبی یاد کرده‌اند.

منطقه شکارممنوع کوه‌سیاه
نطقه شکارممنوع کوه‌سیاه در منطقه کوهستانی دشتستان استان بوشهر قرار دارد. این منطقه محل قشلاق عشایر قشقایی است. در حدود ۷هزار رأس کل، بز، قوچ و میش وحشی در این زیست‌پناهگاه زندگی می‌کنند. این منطقه در ۸۳ کیلومتری جنوب شرقی برازجان با ارتفاع ۱۶۹۱ متر قرار دارد. در مناطق حفاظت شده شکارممنوع کوه سیاه با اجازه سازمان محیط‌زیست و اخذ پروانه، امکان شکار در فصول معینی وجود دارد.

 کوه نمکی جاشک از خاص‌ترین جاهای دیدنی بوشهر

کوه نمکی یا گنبد نمکی جاشک که در فاصله‌ی ۱۴۴ کیلومتری بندر بوشهر و در حد فاصل دو شهرستان دشتی و دیر واقع شده است، یکی از زیباترین و در عین حال فعال‌ترین کوه‌های نمکی در ایران و خاورمیانه است. رنگ سفید نمک‌های این کوه منظره‌ی بسیار زیبا شبیه به یک کوه برفی ایجاد می‌کند. در این کوه پدیده‌های منحصربه‌فردی وجود دارد که آن را به یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی بوشهر برای گردشگران‌ است.

کوه نمکی یا گنبد نمکی جاشک ایجاد شده توسط فرسایش پنجه‌ای
کوه نمکی یا گنبد نمکی جاشک ایجاد شده توسط فرسایش پنجه‌ای

اگر عاشق طبیعت هستید بازدید از این مکان را از دست ندهید. از جمله‌ی این پدیده‌ها می‌توان به یخچال‌های نمکی در کناره‌های گنبد‌؛ آبشارهای زیبای نمکی که در مسیر طبیعی جریان آب گنبد به وجود آمده‌اند؛ غارهای نمکی که بر اثر حل شدن رسوبات نمکی ایجاد شده و در درون آن‌ها قندیل‌ها و بلورهای زیبای نمکی خودنمایی می‌کند؛ پدیده‌ی تماشایی فرسایش پنجه‌ای که بر اثر فرسایش آبی نمک ایجاد شده؛ پدیده‌ی تخت دیو که به دلیل تفاوت در میزان فرسایش‌پذیری به صورت ستون‌هایی در بین نمک‌های گنبد ایجاد شده است‌؛ و کانی‌ها و بلورهای نمکی به رنگ‌های قرمز، قهوه‌ای، سفید، مشکی، نارنجی و زرد اشاره نمود.

اطلاعات بازدید از کوه نمکی جاشک : 

آدرس کوه نمکی جاشک : بوشهر، ۶۴ کیلومتری جنوب شهر خورموج

ساعت بازدید: ۲۴ ساعته

هزینه بازدید: رایگان

۴- گور دختر ؛ آرامگاه دختران ایران زمین

گور دختر یک آرامگاه سنگی است که در شهرستان دشتستان در استان بوشهر واقع شده است. ساخت این آرامگاه به زمان هخامشیان برمی‌گردد. بسیار شبیه به مقبره‌ی کوروش، اما کوچکتر از آن است. این بنا از تخته‌سنگ‌های بزرگ و به شکل مستطیل ساخته شده؛ تخت سنگ‌ها به صورت کاملا ابتدایی برش داده شده‌ و به وسیله‌ی بست‌های فلزی توکار به یکدیگر متصل شده‌اند. مانند دیگر بناهای زمان هخامنشیان، در ساخت این مقبره نیز از هیچ ملاتی استفاده نشده است.

گور دختر ؛ آرامگاه زنان هخامنشیان
گور دختر ؛ آرامگاه زنان هخامنشیان

در مورد این آرامگاه نظرات متعددی وجود دارد. آرامگاه مادر کوروش یا آتوسا، ماندانا، خواهر کوروش، دختر کوروش و… از جمله حدس‌ها و گمانه‌زنی‌هایی‌ست که در مورد این بنا وجود دارد. این آرامگاهِ چند هزار ساله یکی از نقاط جالب گردشگری در بوشهر است که می‌توانید از دیدن آن لذت ببرید.

اطلاعات بازدید از گور دختر بوشهر : 

آدرس گور دختر بوشهر : بوشهر، جاده پهنا پهن، نزدیک مرز بین استان فارس و بوشهر، جاده تنگه ارم، گور دختر

ساعت بازدید: ۲۴ ساعته

هزینه بازدید: رایگان

۵- قلعه نصوری ؛ عصری از سنگ و گچ

قلعه‌ی تاریخی نصوری در شهرستان کنگان و در شهری به نام بندر طاهری (بندر سیراف) در استان بوشهر واقع شده است. این قلعه یکی از بهترین جاهای دیدنی بوشهر است که حدود ۱۸۰ سال پیش و در اوایل دوران قاجار، به دستور شیخ جبار نصوری ساخته شد و با نام «قلعه‌ی شیخ» نیز شناخته می‌شود. در ساخت قلعه از سنگ‌های بزرگ و گل و گچ استفاده شده‌ است. دارای یک در بزرگ چوبی و کنده‌کاری شده در ورودی است. پس از در ورودی، یک هشتی وجود دارد که با گذشتن از آن وارد حیاط بیرونی می‌شوید و از آنجا به بخش‌های مختلف قلعه دسترسی خواهید داشت. از دیگر ویژگی‌های این قلعه، گچ‌بری‌های زیبا به شکل پرندگان، گل و شاخه و برگ و نقش‌های دیگر است که بر جذابیت آن می‌افزاید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد